Cara Makan Maajun Nenda (Khasiat & Panduan)

  • Whatsapp
Cara Makan Maajun Nenda, Korang Mesti Baca
Cara Makan Maajun Nenda, Korang Mesti Baca

Cara Makan Maajun Nenda – Sebab angin jahat ni la buat kita rasa tak sedap badan, perut buncit, lemau je. Paling sedih boleh jadi punca susah untuk hamil. Jangan risau kita ade beribu ribu feedback angin lega keluar lepas kunyah Nenda 3 minit. 3 minit je?? Betul sayang. Lepas 3 minit awak kunyah, tengok la angin macam mercun je keluar dari badan.

Terus badan rasa ringan, bertenaga, perut kempis, badan pun kurus, sedap je buat kerja rumah.

Read More

Tanda Angin Dalam Badan

  1. Letih, lesu, tidak bertenaga dan tidak bermaya
  2. Selalu rasa lengkuh dan kebas
  3. Sukar bernafas atau nafas pendek
  4. Kulit kering
  5. Sakit kepala atau migraine
  6. Sering mengantuk dan menguap
  7. Tapak tangan atau kaki berasa sejuk
  8. Rasa ketengangan di tekuk dan pinggang
  9. Perut berangin

Kelebihan Maajun Nenda

  1. Melawaskan buang air dan mengatasi masalah sembelit
  2. Badan cergas dan bertenaga
  3. Memperbanyakkan susu ibu
  4. Mengecutkan rahim untuk ibu selepas bersalin
  5. Kurus tanpa berasa lapar
  6. Ketat, tegang dan menganjalk
  7. Membuang angin dalam badan
  8. Melancarkan peredaran haid dan mengatasi masalah sengugut

Cara makan maajun nenda boleh kunyah atau telan dengan air. Tapi better kunyah cepat dapat kesannya. Don’t worry tak pahit pun tau. Ramai bagi feedback sedap sangat, kunyah macam coklat je la, try la ye.

Satu botol ni ade 3 bijik besar (80gm)

Cara Makan Maajun Nenda

Cara Makan Maajun Nenda, Korang Mesti Baca
Cara Makan Maajun Nenda
  1. Satu biji besar tu perlu dibahagikan kepada 8 bahagian
  2. Untuk sebiji atau sebahagian dari 8 tu boleh buat 1 kali makan atau buat dua kali makan

Contoh nya:

  • 1 biji – 30 minit sebelum breakfast
  • 1 biji – Sebelum dinner dan normalnya akan rasa kenyang, klo nak kurus boleh skip nasi atau makan lauk lauk je dan minum air masak

Tips kurus setiap hari banyakkan minum air masak dan kurangkan air manis dan kurang nasi

Untuk remaja atau yg belum kahwin yg senggugut atau keputihan boleh makan 1-2 ulas sebesar biji jagung. Masa period boleh benti makan dulu. Tapi Kena makan kalau ade masalah period tidak lancar, sengugut. Semoga Maajun Nenda memberi manfaat.

Masalah period selesai dengan maajun nenda

Alhamdulillah dengan consume Maajun Nenda sahaja Insyallah dgn izin DARINYA

Kenapa Maajun Nenda?

  1. Salah satu resipi dari BIDAN ISTANA SEJAK 1900
  2. 100% hanya menggunakan rempah rempah & herba terpilih sahaja
  3. Setiap herba & rempah ada sukatan tersendiri tau
  4. Khasiat dari herba & rempah insyallah akan menguatkan imunisasi badan kita
  5. TIDAK mempunyai sebarang bahan terlarang & steroid
  6. Mempunyai sijil & sudah diuji di LAB-TEST
  7. Seawal umur 13 tahun boleh mengamalkan
  8. Mempunyai 1001 khasiat dapat menyelesaikan masalah dalaman & luaran perempuan & lelaki

Related posts